Skip links
05.okt.2018

Mental trening for Rektorer?

Alle mennesker har alltid 100% motivasjon… spørsmålet er til hva og hvorfor?
– Henric Johansson, 1.oktober 2018

Sterk i de vanskelige beslutningenes hverdag.

Det skrives og prates mye om motivasjon og drivkraft. Forelesninger og seminarer bookes og gjennomføres med enorme kostnader. Resultatet sitter i noen dager og i beste fall har noen av alle rådene klistret seg fast som et høstløv mot våt asfalt. I hverdagen på rektors kontor, når døren for en gangs skyld er stengt kryper angsten frem. Alle disse målene og meningene om hvordan skolen sakl fungere bedre skraper som en gaffel i et åpent sår. Å motivere og lede skolen til toppresultat er for noen helt naturlig og for de fleste utopi. Om bare...alltid noe eller noen annens feil, ansvar eller skyldighet.

“Om du vil ha et bedre resultat skal du jobbe med dine handlinger og holdninger. Om du vil endre og forandre til det bedre for godt skal du se på dine paradigmer.”

Hvordan ser du på skolen og dine elever? Hva er det du har innflytelse over? Til hva og hvorfor går din motivasjon og er den drivende innenfra og ut eller utenfra og inn.


En tidlig morgen satt jeg ved den åpne spisestuen i hverdagsrommet. Der og da skiftet mitt paradigme seg over utvikling og motivasjon. Om du tar noe utenfor deg selv (bok, kurs, coaching etc.) og prøver å endre noe i deg...må du vikle det sammen og trykke det inn med andre ord...innviklet. Om du tar noe du allerede har i deg og vikler det ut, deler det og lever det, blir det utvikling. Disse tankene fikk meg til å slappe av og se verden med nye øyne. Etter det paradigmeskiftet ble jeg mer av den jeg allerede var og mitt lederskap er genuint ærlig og framgangsrikt.


Du har motivasjon så det holder. Du som Rektor, leder og mønsterskaper er perfekt som du er. Med mulighet til å velge og ta proaktive valg for en vel fungerende hverdag.


Med disse ordene om motivasjon deler jeg ofte med toppidrettsutøvere, da emnet kalles mental trening. Er skolehverdagen så ulik et lokalderby i en fotballkamp? Nei, samme prinsipper gjelder og det er herlig og da også ta med leken og lysten som parameter som skaper gode resultat. Å vite at alt er okey men også uviklingbart er livsberikende og herlig.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre din nettopplevelse.
Utforske
Dra